Skip to content

thewheelersfamily

fd. familjen hjul i USA, nu i Nolvik

Sååå, eftersom vi är så tokigt medgörliga så kommer här på massornas begäran (3st iaf!) lite bilder från insidan av vårt kära hem.. Helst ville vi såklart egentligen bara fota våra gurk-plantor som växer så det knakar, men men.. Värmeböljan som resulterade i den varmaste Juli någonsin har förresten nu dragit bort, i alla fall för tillfället, och det är lite mer normala temperaturer igen. Men det varnas för att Augusti kommer bli lika varm. Hujedamig!

 

Förresten vad DN här och kollade på vårt hem igår, här kommer deras artikel:

“Fru Wheeler vänder vant de spröda råvarorna på sin gasspis. Lök, paprikor och vitlöken lierar sig med nudlar och squash. Heta droppar från flaskor och burkar med besynnerligt innehåll får fullborda verket.

– Vi lagar mycket asiatisk mat sedan tidigare, men under varje resa snappar man upp nya smaker. De här kryddpastorna köpte vi i Frederick förra veckan, säger herr W och häller upp ett glas juice, tillverkad på apelsinkoncentrat. Enligt den Walmart-anställde som sålde honom förpackningen ska den passa utmärkt till frukost.
Den minimala köksfläkten suger knappt upp aromerna alls de två metrarna innan taket, för att sedan sprida väldoften tillbaka in i köket.

– På originalritningarna gick taket hela vägen upp till taket. Men har man över två meter i takhöjd, vill man ju bygga bort i alla fall en halvmeter, säger fru W och blickar ut över sina 15 kvadratmeter.

Paret har själva varit med och betalat hyran, från smutsig och oanvändbar källare till det tok-fula taket. Precis som på Orustgatan.

– Vi visste precis vad vi ville ha den här gången. Stora öppna ytor med kök och öppen spis centralt placerade, många ljusinsläpp och terrass i söderläge. Men det blev inte riktigt så, berättar fru W.

I samband med letandet upptäcktes ett blått hus. Trots att en stor väg redan går utanför, valde paret att inrätta ett ”hem” med tre rum och liten dusch. Precis som vanligt finns här inga högtalare kopplade till en central ljudanläggning utan bara iMacens usla system.

Efter sina nästan två år tillsammans har herr och fru W utvecklat en i det närmaste helt o-synkroniserad inredningssmak; stilren med stark dragning åt modern italiensk design blandad med Amerikansk white-trash kultur.

– Vi har också lärt oss att inte stressa fram möbel- och textilval. Det är till exempel först nu som vi köpt en säng. Det blev IKEA´s billgaste i trä från en svensk formgivare, säger fru W.

Den fasta inredningen är diskret men sofistikerad. Vitvarorna i köket kommer från den som byggde huset och i badrummen står en vit toalett. Inga exklusiviteter finns alls och toaletten går nästan alltid att spola. Genom ett fönster ser man ut mot vägen. När dörren reglas kommer man inte in igen.

Sina många resor till trots lyser souvenirerna med sin frånvaro. En utvald samling har fått sin plats på murstocken i vardagsrummer. Här tronar en vacker bok från Adlibris upp sig bredvid en plast-blomma från IKEA, Enligt feng shui ska den lilla blomman bringa rikedom och skydda mot ondska.”

Ni som inte förstår eller inte kommer ihåg, läs här: http://www.dn.se/bostad/vindsvaningar-har-blivit-ett-satt-att-leva

%d bloggers like this: