Skip to content

thewheelersfamily

fd. familjen hjul i USA, nu i Nolvik

Har varit en rätt så lugn helg utan något kul att fota så det blir ett textinlägg. Ute och drack lite öl i Fredags, jag körde tidiga skiftet och fru W tog över i halvtid, lugn lördag med “Park and Recreation” maraton inkl. ett tidigt morgonbesök på Fredericks lokala Park and Recreation avdelning, inte riktigt lika spännande som i serien.. Har handlat vinterjacka åt fru W idag, ätit på Marylands bästa indier och sen har hund W jagat rådjur i Monocacy National Battlefield, han tog en rejäl runda efter det första rådjuret på en sådär 500m, väldigt underhållande men en chanslös hund..

Sitter och läser/lyssnar på NPR nyheterna för att försöka komma ifatt vad som hänt i världen under helgen och två artiklar fastnar direkt.

Artikel 1 handlar om att 30-40% av alla hemlösa ungdomar i USA idag tillhör det man för enkelhetens skull betecknar LGBT gruppen (Lesbian, Gay, Bi-sexual, Transgender), alltså svenskans HBT.

Artikel 2 handlar om de Republikanska presidentkandidaternas senaste debatt, eller det var ju egentligen inte en riktigt debatt då det var en förklädd Thanksgiving middag i Iowa sponsrad av en kristen organisation som kallar sig “The Family Leader” och fokus var hur deras kristna tro hjälpt dem genom livet. En del av samtalen gled dock även in på att handla om same-sex marriage och Michele Bachmann säger t.ex att “I will do whatever it takes because the first and foremost unit of government in this nation is the family, and the family is defined as one man, one woman. No other definition will do.

Familjen först, men vilken familj? För Bachmann, Perry, Cain, Paul och Romney är svaret tydligen alltid entydigt och enkelt, det är den heterosexuella två-samheten som grunden för familjen, inga andra möjliga konstellationer får någonsin accepteras i samhället. “No other definition will do”. Det spelar inge roll vad kostnaden är. Det spelar ingen roll att LGBT ungdomar löper en 10gånger så stor risk att hamna hemlösa på gatan. Det spelar ingen roll att individers sexualitet förtrycks av kyrka och stat, för närheten mellan dessa två aktörer är slående och skrämmande i detta land of the free. Men det är samma frihet här som i Freddans Sverige, friheten att följa normen, att aldrig ta ett snedsteg, att aldrig ifrågasätta det som vi tar som sanningar, att aldrig vara annorlunda, aldrig ha en avvikande sexualitet, religion eller utseende. Då är du varmt välkommen att leva ditt liv precis som du vill, precis innanför de snäva normativa murarna som vi kämpat så länge att bygga så höga så vi alla glömt vad som finns på andra sidan. En sak är då säkert, inte är det Michelle Bachmann som är på andra sidan, och det tackar jag gud för.

%d bloggers like this: