Skip to content

thewheelersfamily

fd. familjen hjul i USA, nu i Nolvik

Stopp nummer två var på andra sidan gränsen, efter att ha visat upp våra pass och fått lite frågor av gränspolisen så kom vi in i den lite mer utvecklade delen av norra amerika. Med utvecklad menar vi här ett land som förstått att miles inte är bättre än kilometer och att celsius är mer logiskt än farenheit. Det är de små sakerna som gör det…

Efter 1h30min körning på den kanadensiska sidan fick vi även stifta bekantskap med dess polisväsende. Efter en rätt usel kartläsning så tvingades vår eminente chaufför att göra en något oplanerad vänstersväng, något som den käre konstapeln inte uppskattade och snällt vifta in oss. Dock löste sig det hela utan böter och vi slapp undan med en muntlig varning.

Annars så är det mkt hockey i Kanada, folk åker runt på rinkar inne i stan och vi passade på att besöka hockey hall of fame. Stadens nya reklam var att alla var välkomna, så även svenskar. Dock är hundar inte välkomna på så många uteserveringar men det löste vi det också.

Sen visade det sig att det lönar sig att klaga i Kanada, när vi kommenterade att städarna på hotellet hade glömt ett juicepaket i fönstret så kompenserades detta med två tallrikar med frukt och kaka. Toppen!

%d bloggers like this: